Grip Aşısından Etkili Ev Yapımı Doğal İlaç




Grip Aşısından Etkili Ev Yapımı Doğal İlaç

Havaların soğuması ile beraber soğuk algınlığı ve grip şikâyetlerinin görülmeye başlanmasında bir artış oldu. Bu nedenle hasta olmadan önce kişisel olarak önlem almanın zamanı geldi diyebiliriz. Burada evde hazırlayabileceğiniz gribe karşı son derece etkili olan bir tarif paylaşacağız. Sizde bağışıklık sistemini güçlendirmenin doğal bir yolunu arıyorsanız vereceğimiz tarif tam size göre.

Tarif İçin Gereken Malzemeler

  • 3 tane limon
  • 2 dilim kadar ananas
  • ½ adet ince rendelenmiş zencefil
  • 1 orta boy (tatlı kaşığı) kaşık bal
  • 1 diş sarımsak

Hazırlanışı

Limonların suyunu sıkın, ince rendelenmiş zencefili  ve ananas dilimlerini ekleyerek iyice karıştırın. Diğer taraftan sarımsağın kabuğunu soyun ve havan yardımı ile iyice dövün. Sarımsağın üzerine bal ekleyin. Hazırladığınız karışımın iyice karışmasını sağlayın, yapacağınız işlem bu kadar artık içeceğiniz ilaç hazırdır.

Kullanma Şekli


Sabahları kahvaltıdan önce tüketebilirsiniz. Bu  ilacı haftada 2 sefer hazırlamanız ve taze olarak kullanmanız önerilir. Düzenli olarak kullanmanız durumunda bağışıklık sisteminiz güçlenecek ve hastalık oluşturan mikroplara karşı daha dayanıklı hale geleceksiniz. İlaç için kullanılan limon iyi bir C vitamini kaynağı olmakla birlikte kanı temizleme ve kan şekeri seviyesini dengeleme gibi özelliklere sahiptir.  Zencefil doğal bir ağrı kesicidir, soğuk algınlığına karşı çok etkilidir. Öksürük için çok faydalıdır. Mide bulantılarına karşı da kullanılabilir.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski