İOS 11 Güvenlik Ayarları Nasıl Yapılır



İOS 11 Güvenlik Ayarları Nasıl Yapılır?


IPhone kullanıcılarının neredeyse yarısı akıllı telefonlarını IOS 11 sürümüne yükseltti. Yeni işletim sistemi sürümü de bir takım önemli güvenlik ve gizlilik özellikleri getiriyor.
  • iOS 11, iPhone kullanıcılarına uygulamaların konumlarını izleyebildiklerinde ayar yapma fırsatı verir. Uygulamanın her zaman nerede olduğunuzu veya yalnızca kullanıldıklarında takip etmesini sağlayabilirsiniz.
  • Konum bilgilerinizi ne zaman ve hangi uygulamalar paylaşacaklarını ayarlamak için, Ayarlar> Gizlilik> Konum Hizmetleri'ni izlemeniz gerekir.
  • IPhone'un web tarayıcısı Safari'de, önceki iOS sürümünde bulunmayan yeni ayarlar da var. Safari ayarlarından mesaj pencerelerini, siteler arası izleme'yi ve takip eden web sitelerini engelleyebilirsiniz. Bu şekilde, reklamverenlerin internetteki her adımının adımlarını atabilirsiniz.
  • Yeni işletim sistemi sürümü, iPhone X kullanıcıları için Face ID'yi devre dışı bırakma olanağı da sunuyor. Bu özelliği devre dışı bırakarak, klasik şifreyi kullanarak telefon ekranınızın kilidini kaldırabilirsiniz.
  • Ayrıca, telefonunuzu evinizin dışında açmak zorunda olduğunuz durumlar için bir güvenlik önlemi de bulunmaktadır. Dokun ID ve Face ID sistemlerini, yan tuşlardan birine ve iPhone X'in ses seviyesi tuşlarına aynı anda basarak devre dışı bırakarak telefonunuzu kilitleyebilirsiniz.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski