İnternet Bankacılığı Ve Güvenliği İçin İpuçları



İnternet Bankacılığı Ve Güvenliği İçin İpuçları



Bireysel bankacılık işlemlerimizi, bakkaliye ekmek almak için gidiyormuş gibi çok rahat bir şekilde gerçekleştiriyoruz ve bunlar bizim için son derece doğal. İstediğimiz işlemleri bilgisayardan, yine de telefon aracılığıyla gerçekleştirebilir, istediğiniz hesaba para yatırıp transfer edebilir ve istediğimiz zaman tüm hesapları kontrol edebiliriz. Özellikle 2010'dan sonra bu faaliyetleri daha aktif yapabiliyoruz. Özellikle bu yıllardan sonra bankalar kendilerini ciddi bir şekilde geliştirdiler. Ancak, bu anlamda veri güvenliğinin sağlanması çok önemlidir. Özellikle son yıllarda çeşitli virüs yazılımları ciddi zararlara neden olabilir çünkü bu yazılımlar bilgisayar korsanları tarafından yazıldığı için zararlıdır.



Saldırganlar Nasıl Geliyor?


Bir çok saldırı metodu vardır. Saldırı türleri türleri oldukça yüksek. Örneğin, en yaygın saldırı yöntemi, kimlik avı saldırısıdır. Bu saldırı yöntemine noktalama işareti saldırısı denir. Hedef site, örneğin bir banka sitesi, bu siteyi sahte yapar ve site adları tamamen benzerdir. Daha sonra yarattığı sahte siteyi ya postayla ya da farklı yollarla gönderiyorlar. Bu bağlantıyı size doğrudan gönderdikten sonra tıkladığınızda, hangi bankayı kullandığınız bankanın resmi web sitesi gibi duracaktır. Şüphe edilecek çok şey yoktur, ancak anlayabileceğin tek şey alan adıdır. Sahte siteler orijinal olan orijinal bankadan farklı oluşturulur. Örneğin, yalnızca bir veya iki harf değiştirildi. Bir göz yanlış anlama ile anlaşılması çok zor olabilir. Giriş yaptığınızda, bilgileriniz diğer tarafa gider. Öte yandan, bilgileriniz üzerinde çeşitli işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Saldırılara Karşı Nasıl Korunabiliriz?


Bilgisayarınıza böyle bir saldırıdan korunmanız için bir virüsten koruma yazılımı yüklediğinizden emin olun. Bu yazılımda güncellemeleri açık tutun. AVASt veya ESET gibi güçlü bir antivirüs programı işinizi görecektir. Aynı güvenlik yazılımı telefonunuza da yüklenmelidir. Bilgisayarınızı ve telefonunuzu güvenlik yazılımı ile de koruyabilirsiniz. Ayrıca, sizi aldatmak isteyen birini telefonla aramaktan rahatsızlık duymamalısınız.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski