HDMI Kablo Alacaksanız Nelere Dikkat Etmeniz Gerek



 HDMI Kablo Alacaksanız Nelere Dikkat Etmeniz Gerek?


HDMI kablosu tartışmalarına girmek kablolarla dolu bir odada dolaşmaya çalışmak kadar zor olabilir. Bu konuda pek çok farklı fikri olan ses ve video iletim sistemi aslında kendi standardında oldukça küresel ve neredeyse tüm kablolar aynı şeyi yapıyor.
Özellikle 1080p ve üstü için dünyanın herhangi bir yerindeki çözünürlükleri için önerilen Yüksek Tanımlamalı Multimedya Arabirimi (HDMI) kabloları, gerçekten yüksek çözünürlüklerde fark yaratıyor ancak tam olarak ne düşündüğünüzü değil.
İyi bir HDMI kablosu aldığımızda nelere dikkat etmeliyiz, kaliteyi nasıl ölçüyoruz, yalıtım malzemesi ve altın kaplamalı bir ucu bulunması ne kadar sürmektedir? Bütün bu soruları birlikte cevaplayalım.

HDMI ve temel özellikler


Standart bir HD oynatıcınız varsa ve HD veya Ultra HD TV'nizde kaliteli bir resim elde etmek istiyorsanız, modern ve uygun fiyatlı HDMI kabloları işinizi görecektir, ancak kablo tasarımı hakkında bilmeniz gereken bazı ipuçları yoktur. Aldığınız cihazlardan birinde halihazırda bir HDMI kablosu varsa, bu da ihtiyaçlarınızı karşılayacak.
Bir HDMI kablosunu çekerken dikkat etmeniz gereken ilk şey, eski HDMI kablolarının ilk nesillerinden olmamasıdır. Kablo şirketleri, kablolarına v1.1 veya v1.2 gibi sürüm numaraları yazabiliyorlardı. Bu kablolardan uzak durmanızı öneriyoruz çünkü yavaş ve tutarsız olabilirler.
Yüksek kaliteli AV kaynakları bağlarsanız işler biraz karmaşıklaşıyor. İşte markanın dikkatini çekme noktası. PS4 Pro veya Xbox One X veya bir UHD Blu-ray oynatıcı gibi 4K HDR aygıta sahip 2160p 60Hz ve 4: 4: 4 alt örnekleme renkli video izlemek istiyorsanız, Kesinlikle High Speed HDMI kabloları.

HDMI kablosu aldığınızda ne izlemelisiniz



  • Yüksek Hızlı HDMI kabloları (ayrıca HDMI 2.0 olarak anılacaktır) 18 Gbps çıkış destekleyecektir. Açıkçası sizin ekipmanınız ne tür bir çıktı, buna göre bir kablo satın alıyorsunuz. Kabloya yüzlerce kilo harcamak zorunda değilsiniz, güvenilir ve tanıdık bir markadan uygun fiyatlı Yüksek Hızlı HDMI kablolarını satın alabilirsiniz. Böyle bir kabloya iki metre için en az 50 TL ödemeye hazır olun ve kablo uzunluğu arttıkça fiyatın katlanarak artacağını unutmayın. Dolayısıyla, gerekenden daha uzun bir kablo kullanırsanız, tanıdık bir işareti ve 2 metrelik veya daha kısa bir kablo almak daha mantıklı olacaktır.
  • 18Gbps, yalnızca yüksek çözünürlükler için değil, aynı zamanda kalite, nesil tabanlı nesne tabanlı ses çıkışı için de geçerlidir. Bu özellikli kablolar 1536kHz'de 2 ses kanalını destekleyebilir ve bu 768kHz'de HDMI 1.4'e göre iki kat daha iyidir.
  • Kablonun uzunluğu da denklemin bir parçasıdır. 5 metreden uzun kablo varsa, 18Gbps'ye sahip olmak imkansızdır. Bayiniz 10 metrelik bir kablonun 18Gbps olduğunu iddia ederse, bu bir yalan. Bu kablolama 10,2 Gbps'ye kadar olabilir.


HDMI v2.1 Nedir?


Bu yeni sürüm 120Hz'de 8K görüntü yayınlamak için geliştirilen ultra hızlı ve geniş bantlı en yeni HDMI teknolojisidir. Şu anda böylesine yüksek çözünürlüklü ve hızlı video oynatabilen bir televizyon yok.
HDMI v2.1 ayrıca yüksek kaliteli Sanal Gerçeklik (VR) yayınlamayı mümkün kılar. Bununla birlikte, böyle yüksek seviyeli bir görüntü verebilecek bir sistem kurabilmek için servetten güvenli miktarda altın çıkarmanız gerekebilir.
Bu teknolojiyi ilk defa tamamen kullanacak sistemler oyun bilgisayarları olacak. Bununla birlikte, bu bilgisayarların en az bir Intel Coffee Lake işlemciye ve birden fazla GTX 1080'e (veya dengeli bir AMD Ryzen ve Radeon donanıma) sahip olmasını bekliyoruz.


Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski