Facebook'ta Bir Dönem Sone Eriyor


Facebook'ta Bir Dönem Sone Eriyor

Sosyal medya devi Facebook, kısmen, kurulduğu günden beri barındırdığı 'beğen' butonunu kaldırmaya karar verdi. 2018 yılına kadar 'beğen' düğmesini geliştiricilere sunacak olan firma da 6 Şubat 2018 tarihini verdi ... 'beğen' düğmesini kaldırmak ne anlama geliyor? Herkes ilgileniyor mu?Facebook uzun süre "sevmediğim" ya da "sevmediğim" düğmelerinin olasılığı hakkında konuşuyordu; Ancak sosyal medyada huzursuzluk yaratacak böyle bir pazarlık kesinlikle Facebook'a izin vermedi; Emojes, kullanıcıların duygularını daha kolay değiştirmeye başladı. Kullanıcılar artık sadece 'beğenmek' zorunda değiller, aynı anda gülerler veya yorulabilirler.
 

Son haberler, Facebook'ta radikal bir değişime işaret ediyor; özellikle şirketler Facebook sayfalarıyla uğraşırken. Facebook tarafından verilen geçmişi değerlendiren "beğen" butonu 6 Şubat'tan kaldırıldı. Bu tarihten itibaren, 3. parti yazılım geliştiricileri Facebook sayfalarını düğme gibi Facebook yerine kendi düğmeleriyle düğmeler yoluyla uygulamalara yönlendirebilecekler.
Yerli "Beğen" düğmesinden sonra, Facebook tarafından yapılan bir diğer önemli hareket uygulama daveti oldu. Mart 2015'ten beri kullanılmakta olan uygulama davetiyesi de kaldırılıyor. Uygulamaların organik büyümesi için kullanılan bu özelliğin piyasadaki "Ağız Hakları" kadar etkili olmadığı gözlemlenmiştir.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski